ИНТЕРЕСНИ СТАТИИ ЗА КОСАТА ЗА УДЪЛЖАВАНЕ!

Възползвайте се от нашата естествена коса за удължаване. Обадете се на 0892 077 074 и се убедете сами във високото качество на нашите тресите от естествена коса!

ГРИЖА ЗА УДЪЛЖЕНАТА КОСА

От много време искате удължена коса и ето че най-сетне сте се сдобили с нея. Поздравления! Но трябва да знаете, че трябва да полагате специални грижи за нея, за да бъде в добър външен вид. Не се стряскайте, не е необходимо да стоите часове наред пред огледалото.

Важно е да знаете, че удължената коса не е като вашата естествена и не получава необходимите вещества за подхранване от скалпа, а това води до дехидратиране. Необходимо е да използвате хидратиращи шампоани, дълбокоподхранващи маски и кристали за коса. За да предотвратите цъфтенето на косата, използвайте продукти със силикони. Не е необходимо да използвате професионална козметика, а по-скоро се съобразете със състоянието на косата.

Непременно отидете в салона, където са ви поставили косата,  за първото измиване на удължената коса. Там ще ви покажат правилната техника и оттук насетне ще можете да извършвате процедурата сама вкъщи. Мийте удължената коса много внимателно. Потопете я в топла вода и я измийте с подходящ шампоан. Не правете кръгови движения, а движете ръцете си нагоре-надолу. Накрая изплакнете обилно с хладка вода. Никога не решете екстеншъните мокри, а ги изчакайте да изсъхнат и ги срешете с четка от естествен косъм или дървен гребен с редки зъбци, започвайки от краищата и продължавайки нагоре към скалпа. Може да използвате и малко количество балсам без отмиване, но не прекалявайте с количеството. Не четкайте грубо, а много внимателно, за да може да се справите със заплетената коса, без да я скубете.

Когато си правите прическа с удължената коса е препоръчително да оформите първо нея, а след това вашата собствена. Ако сте избрали перманентен метод за поставяне на коса, вечер преди лягане е препоръчително да я сплетете на хлабава плитка, за да предотвратите по-нататъшните заплитания. Никога не използвайте непокрити гумени ластици. Естествената удължена коса може да сушите със сешоар, дифузер, да я изправяте с преса, да я къдрите с маша. Ако решите да направите някои от по-горните неща на изкуствена удължена коса, знайте че тя ще се стопи от високата температура. Ако решите да боядисвате косата, трябва да бъдете доста внимателни. Препоръчително е да не прекалявате с времетраенето на боядисването и да използвате боя с ниско съдържание на оксидант.

Може да разгледате и следното едно клипче от YouTube на тема Как да мием удължената коса

Ако следвате нашите съвети, ще се радвате на здрава, блестяща и красива удължена коса!

About the Author

estestvenakosa.com100% естествена коса за удължаване! Удължаване на коса от estestvenakosa.comView all posts by estestvenakosa.com →

Leave a Reply

ЗАДОВОЛЕТЕ НУЖДАТА СИ ДА СТЕ ВИНАГИ КРАСИВА С НАШАТА ЕСТЕСТВЕНА КОСА ЗА УДЪЛЖАВАНЕ!